SwietejPam napisał(a):Enron wierzysz, że w tym kraju będzie się czegoś przestrzegać? Jeżeli można coś zarobić nawet na cudzym nieszczęściu to dlaczego nie. W tym kraju jak chcesz coś kupić to kupisz wszystko nie ważne czy jest to legalne czy nie, wystarczy się dobrze rozejrzeć. Tym światem rządzi pieniądz i nic tego nie zmieni.
Oczywiście, że nic nie jest przestrzegane w 100%, ale jeżeli ktoś jest pewny, że za sprzedaż 12latkowi jakiegoś gówna nic mu nie zrobią. Jak będzie wisieć nad nim możliwość sporego mandatu lub odebrania licencji to się 2 razy zastanowi zanim to zrobi. Tak jest z alkoholem - wiadomo, że jak ktoś bardzo chce to kupi, ale w powiedzmy 60% sklepów nie sprzedadzą bez dowodu. Sam parę razy doświadczyłem mając nawet 19-22 lat, że pani w kiosku, czy pan w monopolu kazali plastik wyciągać, bo za młodo im wyglądałem

. Do lepszego trzeba (a za takie lepsze uważam zakaz używek dla nieletnich),dążyć nawet małymi kroczkami, a nie mówić że i tak to nic nie da.
Ps.: Osoby poniżej 18 - proszę się nie obrażać na moją wypowiedź, ale po prostu nie trawię pijanych 15 latek pierdo******* się po krzakach, czy 16 latków po "tabsach" za kółkiem fury tatusia. Granica gdzieś musi być.