Okocim świateczny, próbował ktoś?
Sru napisał(a):SwietejPam napisał(a):Takie piwko przywiozłem z bieszczad, jestem pewien że nikt nie pił.
To byś się zdziwił, bo byłem bardzo blisko Siekierezady, ale nie starczyło czasu zajechać do Cisnej. Klimat podobno bardzo specyficzny, ale do pstrąga wędzonego ciepłym dymem na pewno skusiłbym się na któreś z powyższych.
Z tamtych regionów akurat trafiło mi się piwo bieszczadzkie. Sporo rodzajów, ładna etykieta i co najważniejsze - bardzo smaczne. Aczkolwiek po ponad 20km na szlaku góra/dół w tamtym momencie każde zimne by mi smakowało:)
-- Dodano 4 sty 2015, 2015 02:50 --
SwietejPam napisał(a):Akademickie Łódzkie, strasznie słodowe piwo, osobiście nie przypadło mi do gustu. Dodatkowo brak piany i słabe nagazowanie.
Pamiętam, że z łódzkich browarów, zaraz po premierze udało mi się dorwać niedaleko Łodzi Kaliskiej piwo "Galera Strong" [Galera Strong - Fani ŁKS-u od pewnego czasu mogą pochwalić się własnym browarem. W sierpniu do sklepów trafiło piwo "Galera Strong", produkowane przez firmę Furhmann. Na butelce znajduje się rycerz z logo ŁKS-u. Pod kapslem umieszczono datę powstania klubu - 1908. Piwo sprzedawane jest w półlitrowych butelkach za 3 złote. Produkt posiada 7% alkoholu. W sierpniu do Łodzi wysłano 79 tysięcy butelek napoju. Galera będzie sprzedawana tylko na terenie województwa łódzkiego.]
Sru, biorąc pod uwagę obecną sytuację klubu, piwo dalej jest produkowane? Smaku aż tak dobrze nie pamiętam, bo to był sierpień 2009, powrót z Memoriału Wagnera. Całkiem dawno - co prawda pamięć mam dobrą, ale krótką. Ciekawi mnie po prostu obecna sytuacja.

pen9r napisał(a):Sru, biorąc pod uwagę obecną sytuację klubu, piwo dalej jest produkowane? Smaku aż tak dobrze nie pamiętam, bo to był sierpień 2009, powrót z Memoriału Wagnera. Całkiem dawno - co prawda pamięć mam dobrą, ale krótką. Ciekawi mnie po prostu obecna sytuacja.
W życiu tego piwa nie widziałem, nawet na meczach.
Piłem ostatnio Żywca APA. Mimo użycia jednych z moich ulubionych chmieli piwo szału nie robi. Aromat dobry, goryczka słaba, nasycenie słabe, ekstrakt też moim zdaniem za mały jak na takie piwo. Ogólnie wodniste.
Reksiowy Lewak
Miłość! Wolność! Tolerancja!
Nie wierzę w happy end, widzę same negatywy
Ciągle ranię innych, często nieświadomie,
Obdarty z empatii, aspołeczny pojeb,
Gruby ! napisał(a):Ja pije i lubie wszytskie piwa z oznaczeniem IPA, Ładnie pachną i dobrze smakują
Imperial IPA od Żywca piłeś? Dla mnie najlepsze jakie piłem z tego rodzaju. Kumpel przywiózł mi prosto z browaru w Żywcu, edycja limitowana. Niestety w sklepie nigdzie nie spotkałem, a szukałem w trzech województwach.

Możesz scharakteryzować dokładniej o jakie piwo Ci chodzi, albo chociaż jak wyglądało?
Reksiowy Lewak
SwietejPam napisał(a):Możesz scharakteryzować dokładniej o jakie piwo Ci chodzi, albo chociaż jak wyglądało?
Musi to http://zywiec.naszemiasto.pl/artykul/br ... m,zid.html

Teraz masz dostępne nowe piwo z tej serii Grand Champion Dubbel, ale jest nieporównywalnie słabsze. A próbowałeś może Atak Chmielu? Jak nie to polecam, bardzo dobre piwo.
Reksiowy Lewak
Też piłem atak chmielu, całkiem znośne.
Ostatnio spróbowałem też Raciborskie, jest ok ale z tego samego browaru zdecydowanie wole akademickie łódzkie.
Ostatnio spróbowałem też Raciborskie, jest ok ale z tego samego browaru zdecydowanie wole akademickie łódzkie.
SwietejPam napisał(a):Teraz masz dostępne nowe piwo z tej serii Grand Champion Dubbel, ale jest nieporównywalnie słabsze. A próbowałeś może Atak Chmielu? Jak nie to polecam, bardzo dobre piwo.
Tego Grand Champion Dubbela nie piłem, ani nawet nie widziałem.
Natomiast Atak Chemilu próbowałem. Browar Pinta w tym wydaniu smaczny. Ale to tylko dla sympatyków piwa bardzo goryczkowego. Na pewno nie każdemu posmakuje.

Spróbuj sobie Bojana Black IPA, coś od DR Brew albo Triple Blond (nie wiem czy te 2 są jeszcze dostępne). Piwo musi być goryczkowe:)
Reksiowy Lewak
| Podobne wątki | Statistics | Ostatni post |
|---|---|---|
|
bardzo istotny wątek
przez Sru So, 14 lis 2015, 00:51 w Serwery CS |
0 Odpowiedzi 908 Wyświetlone |
przez Sru
So, 14 lis 2015, 00:51 |
|
Nowy komputer- wątek zbiorczy
1, 2 przez paNicz N, 5 sty 2014, 23:15 w Pytania i problemy |
15 Odpowiedzi 4612 Wyświetlone |
przez *Pompa*
Wt, 21 sty 2014, 16:49 |
|
ACTA, SOPA, PIPA- Wątek zbiorczy!
1, 2, 3 przez luk. Cz, 19 sty 2012, 18:20 w O wszystkim i o niczym |
35 Odpowiedzi 9183 Wyświetlone |
przez makelele
Pt, 3 lut 2012, 19:43 |
|
Tylko słabi gracze biorą dopalacze(wątek o dopalaczach)
1 ... 4, 5, 6 przez Sru Pt, 20 sie 2010, 13:20 w O wszystkim i o niczym |
76 Odpowiedzi 15852 Wyświetlone |
przez Sru
Wt, 23 lis 2010, 09:08 |