puszek napisał(a):pen9r napisał(a):A potem dziwota, że w dziale screeny tematów na kilkanaście stron w kilka tygodni...
trochę przesadzasz od 21 grudnia 22 bany z SS prawidłowe i tylko 4 UB
Ok przesadziłem z kilkunastoma stronami w kilka tygodnie. Ale...
Tylko 4 UB? TYLKO? To jest 15% całości. W okresie, jak to wspomniałeś, niecałego tygodnia!
A może trochę szerszej kalkulacji: od początku września ponad 5 stron w dziale screeny. Na każdej stronie 20 tematów. To daje równo 107 tematów z prośba o odbanowanie od 1 września. Z czego UB występuje zapewne w ponad 90% wątków. To daje blisko 95 niesłusznych banów w okresie niecałych 4 miesięcy. Nie wliczam wakacji, bo tam pewnie jeszcze bardziej uwidoczniłoby to jak banujecie. Dalej uważasz, że przesadzam?
A może jeszcze odniosę się do przeszłości. Oto wypowiedź headadmina z 2 października 2011r.:
Sru napisał(a):co do banów, również chciał bym zauważyć że pizgacie nieraz bany bez obejrzenia typa... poczekajcie choć jak padniecie ze dwa razy i obejrzycie.
Dalej odpowiedź admina, mającego podobne podejście do sprawy co Wy:
PanSkiller napisał(a):Ale zauważ że jak "pizgamy" bany to mało kto sie odwoluje od niego czyli moim zdaniem nie powinno być zastrzeżeń co do banowania
Znowu Sru:
Sru napisał(a):3/4 olewa i idzie na inny serwer, sam jak gdzies gram i dostaje bana to olewam i ide na inny serwer
Tak naprawde odwoluje sie na forum moze 1/10 tych którzy tak naprawdę by mogli
Jeszcze zdanie założyciela reksio:
zchiz napisał(a):Ja mam tak samo jak Sru.. jak mnie ktoś banuje to olewam sprawę i lecę dalej. To nie boli zabanować typa kilka rund później. Grunt to mieć 100% pewności, że zrobiło się dobrze.
Wniosek? Minęły 2 lata a ciągle poruszany jest ten sam temat. Teraz do niemalże wszystkich adminów: jesteście niereformowalni. Jak z admin espem nie potraficie przez tyle czasu nauczyć się rozpoznawać czitera to nie mam pytań. Pisząc do "Was" mam na myśli wszystkich tych, którzy bezmyślnie banują. Nie znalazłem jeszcze posta headadmina, w którym była apelacja o banowanie tylko ewidentnych odpałów - ale widać nie wszyscy wzięli to sobie do serca.
puszek nie mam tutaj nic osobistego do nikogo jako osoby. Chodzi tylko i wyłącznie o prawidłowe i sumienne wypełnianie zakresu powierzonych obowiązków/przywilejów.