Super, przyszło 20k ludzi, a wy i tak gadacie o tych 200 którzy napieprzali się z policją, co więcej z góry jasno określając ich przynależność.

Twoje forum i serwery cs!

SwietejPam napisał(a):Zapytam tak na marginesie kim jest dla lewaków Che Guevara? Bo za nic nie mogę zrozumieć dlaczego noszą go na koszulkach, czapkach itp.
Sru napisał(a):Fallen napisał(a):http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BHTrAcSHdsU
Śmierdzi mi tu cwaniactwem na kilometr. Typy w kamizelkach policji, jestem w klasie mundurowej więc trochę się orientuje i na takich akcjach obowiązują kaski, buty i spodnie taktyczne. Do tego śmieszne pałki teleskopowe na sprężynie, bluzy a kapturami. To nie jest policja, jeśli już to lewicowcy w kamizelkach w co i tak wątpie. Lewica nie biegała po mieście, siedzieli na marszałkowskiej. Fakt, skrajnie lewicowi wraz z niemcami prali "patriotów" ale to właśnie oni zaczęli bójki i rozróby.
Komenda Stołeczna Policji potwierdza, że to policjant kopał w twarz demonstranta - informuje dziennikarz RMF FM Krzysztof Zasada. Policja prowadzi postępowanie wyjaśniające. Funkcjonariusz nie został jeszcze przesłuchany, ponieważ jest na zwolnieniu lekarskim - ma uszkodzoną rękę.
Pojechałem na ten marsz z lekkimi obawami. Nie dlatego że bałem się zadymy, w tych akurat odnajduje się świetnie, nie zależnie po której stronie barykady przyjdzie mi stać z kamerą. Martwiłem się czymś innym -- tym, że spotkam nazistów, faszystów. Sprawdziło się to jednak ku mojej uciesze w stopniu minimalnym. Ze wspomnianych nazistów to nie licząc jednego głupola z celtyckim krzyżem, widziałem tylko policyjnych bandytów wyżywających swoje frustracje na może nie „niewiniątkach" ale jednak niewinnych.
W sumie to dymili głównie policjanci, zwykle po cywilu ale część w uniformach. Generalnie nazistów, faszystów w marszu nie było, choć byli na jego obrzeżach chuliganie szukający wrażeń z policją, ich jednak do marszu nie zaliczam, nie widać po nich było by się interesowali Dmowskim czy polską historią.
Co do samych zajść to winne ich w mojej ocenie są dwie strony:
Asumpt dała lewica, która próbowała przyklejać łatki faszyzmu patriotom, co miało być usprawiedliwieniem do zwoływania lewackich bojówek z polski czy zagranicy. Ich obecność z kolei zawsze zachęca do pojawienia się zadymiarzy / chuliganów chętnych do zadymy. Cała akcja dla niepoznaki była oczywiście okryta kolorowym acz tandetnym papierkiem tolerancji i miłości.
.. jednak lewica była tylko narzędziem w działaniach głównego winowajcy, rządu.
Członek Platformy Obywatelskiej -- wiceprezes Hanna Gronkiewicz Waltz z jednej strony wydając zezwolenie na marsz i z drugiej strony dając zezwolenie na jego blokadę świadomie dążyła do burd w Warszawie. Tego nie można tłumaczyć schizofrenią, czy głupotą -- to działanie było celowe i miało służyć „upieczeniu" na ogniu zadymy, spraw związanych z planowanymi zmianami prawa. Szykuje się ponownie cenzura Internetu „na żądanie", szykuje się benzyna za 6 PLN i wzwyż, szykuje się podatek katastralny, szykuje się generalnie bieda i regres, więc rząd pod osłoną zadymy chce zaostrzyć prawo szykując się do nadchodzących masowych zamieszek. W całym kraju policja jest doposażana w urządzenia typu L-RAD i inne wynalazki do „bezinwazyjnego" pogromu demonstracji. Takie zaś zadymy oprócz funkcji „pretekstu" do zmian prawa spełniają też zadanie pola doświadczalnego, przed czymś większym co nadchodzi szybkim krokiem, szykujcie się ...
Sąd dał wiarę oprawcy
To niewyobrażalne! Brutalnie skatowany przez policjanta uczestnik Marszu Niepodległości został w trybie przyspieszonym skazany za... pobicie funkcjonariusza. Dziennikarze "Gazety Polskiej Codziennie" jako pierwsi dotarli do pobitego
Dotarliśmy do pobitego przez policjanta w cywilu uczestnika Marszu Niepodległości. Film z Danielem Klocem bitym i kopanym w twarz umieszczony przez jednego z blogerów w sieci zbulwersował Polaków. Na wideo widać idących spokojnie kilkoro młodych ludzi. Wśród nich jest Kloc, który wraz z kolegami przyjechał do Warszawy z Obornik Śląskich, by uczcić Święto Niepodległości. Gdy grupa wracała już z Placu Konstytucji do autokaru, pojawili się policjanci w cywilu, którzy rzucili się na nich.
Dziennikarze „Gazety Polskiej Codziennie” dotarli do pobitego. Mężczyzna przebywa na zwolnieniu lekarskim. Jest z zawodu kierowcą. Jego szef boi się posadzić go za kółkiem.
─ Przyjechałem na marsz, bo dużo o nim słyszałem. Chciałem zobaczyć jak wygląda. Zachowywałem się spokojnie. Nikogo nie atakowałem. To policjanci rzucili się na nas. To co widać na filmie w internecie to prawda ─ powiedział nam Kloc. ─ Gdy usłyszałem krzyk >>Stać! Policja!<< zatrzymałem się ─ wyjaśnił. ─ Wtedy policjant w cywilu dopadł do mnie, obezwładnił gazem i bił po całym ciele ─ relacjonował Kloc. Po odwiezieniu na komisariat mężczyznę sądzono w trybie przyspieszonym. Sąd nie usłuchał wyjaśnień pobitego. Dał wiarę zeznań funkcjonariusza, który bił Kloca i innym policjantom, którzy nie wiedzieli, że zdarzenia nagrywał jeden z blogerów. Sąd nie uwzględnił prośby Kloca o uwzględnienie tego nagrania. Skazał mężczyznę na 3 miesiące bezwarunkowego pozbawienia wolności za naruszenie nietykalności cielesnej funkcjonariusza. O sprawie rozmawialiśmy też z kolegą Kloca, Michałem, który również był na Marszu Niepodległości w Warszawie i nie kryje swego oburzenia na policję. ─ Jest bezkarna. A ludzie i bez tego są rozgoryczeni tym, co się dzieje w kraju ─ dodał.

| Podobne wątki | Statistics | Ostatni post |
|---|---|---|
|
Beta CS:GO startuje 30 listopada
przez luk. So, 26 lis 2011, 11:22 w O wszystkim i o niczym |
0 Odpowiedzi 1399 Wyświetlone |
przez luk.
Śr, 21 gru 2011, 11:45 |
|
Kubica przejdzie do Ferrari?
przez luk. Pn, 3 paź 2011, 12:58 w O wszystkim i o niczym |
0 Odpowiedzi 1227 Wyświetlone |
przez luk.
Pn, 3 paź 2011, 12:58 |
|
Artur Szpilka przejdzie operacje, wystapi dopiero w grudniu
przez Sru Pn, 2 lip 2012, 12:10 w O wszystkim i o niczym |
2 Odpowiedzi 1449 Wyświetlone |
przez thero
Pn, 2 lip 2012, 16:31 |
|
MEGA SERWER JEŚLI NIE SPOJRZYSZ NIGDY TAKIEGO NIE ZNAJDZIESZ
przez domel7 So, 31 mar 2012, 14:13 w Serwery CS |
0 Odpowiedzi 1135 Wyświetlone |
przez domel7
So, 31 mar 2012, 14:13 |
|
Nie skarga ale poźba! , nie znalalem odpowiedniego dzialu.
przez hendar1 So, 7 maja 2011, 23:00 w Skargi |
3 Odpowiedzi 1259 Wyświetlone |
przez hendar1
So, 7 maja 2011, 23:39 |
|
Nie Znam Admina i nie mam jego Nick .!
przez aimetti Pn, 14 lis 2011, 18:53 w Skargi |
1 Odpowiedzi 1246 Wyświetlone |
przez ziela
Pn, 14 lis 2011, 19:05 |
|
Ala nie wali mu pały nie ma pan kutasa Full Version + NAPISY PL