Wielu graczy pewnie zastanawia się co oznaczają prefixy przed nazwami map. Otóż opisują one rodzaj danej mapy. W tym poradniku postaram się poszerzyć waszą wiedzę na temat map w csie Typy map ; )
Rodzaje map
aim_.
Wbrew pozorom nie są to mapy dla graczy używających AimBota Typy map ; ) Są to po prostu małe mapy, w których broń leży na ziemi i nie mamy możliwości zakupu innej.
as_
Skrót as_ pochodzi od słowa assassination ( zamach ). Na tego typu mapach jeden z CT zamienia się w VIPa, który otrzymuje USP, 200 kamizelki oraz 100 HP i nic więcej nie może kupić. Celem antyterrorystów jest ochrona go i doprowadzenie do punktu ewakuacji, a terrorystów- zabicie vipa.
awp_
Są to mapy duże z wieloma kampami, na których gra się tylko bronią snajperską AWP- czyli popularną awką.
cs_
Na tych mapach CT muszą odbić zakładników ( hosty ) z rąk terrorystów i doprowadzić ich do punktu ewakuacji.
de_
Najczęściej spotykany rodzaj mapy. Na mapie są umieszczone miejsca, na których TT muszą podłożyć pakę ( bombę ). Najczęściej są 2 BSy na mapie. Zadaniem antyterrorystów jest zapobiegnięcie podłożeniu paki lub jej rozbrojenie, jeżeli już została podłożona.
fy_
Mapy bardzo podobne do mapek typu aim_ z tym, że te są umiejscowione najczęściej w jakichś budynkach.
he_
Na mapach tego typu jedyną bronią są granaty wybuchowe ( HE ) leżące na ziemi.
surf_
Mapy przeznaczone do surfowania po pochyłych ścianach Typy map ; )
gg_
Mapy przeznaczone do trybu gry GunGame.
deathrun_
Mapa jest jednym wielkim torem przeszkód który trzeba przejść Typy map ; )
hns_
Mapy przeznaczony do gry w Hide 'n seek ( Chowanego ).
zm_
Mapy do trybu wali z zombie. Zależnie od mapy, bronie są pochowane w różnych kampach lub trzeba je sobie kupić.
Mam nadzieję że tym poradnikiem pomogłem niedoinformowanym graczom Typy map ; )
Poradnik nie jest mój
Rodzaje map
aim_.
Wbrew pozorom nie są to mapy dla graczy używających AimBota Typy map ; ) Są to po prostu małe mapy, w których broń leży na ziemi i nie mamy możliwości zakupu innej.
as_
Skrót as_ pochodzi od słowa assassination ( zamach ). Na tego typu mapach jeden z CT zamienia się w VIPa, który otrzymuje USP, 200 kamizelki oraz 100 HP i nic więcej nie może kupić. Celem antyterrorystów jest ochrona go i doprowadzenie do punktu ewakuacji, a terrorystów- zabicie vipa.
awp_
Są to mapy duże z wieloma kampami, na których gra się tylko bronią snajperską AWP- czyli popularną awką.
cs_
Na tych mapach CT muszą odbić zakładników ( hosty ) z rąk terrorystów i doprowadzić ich do punktu ewakuacji.
de_
Najczęściej spotykany rodzaj mapy. Na mapie są umieszczone miejsca, na których TT muszą podłożyć pakę ( bombę ). Najczęściej są 2 BSy na mapie. Zadaniem antyterrorystów jest zapobiegnięcie podłożeniu paki lub jej rozbrojenie, jeżeli już została podłożona.
fy_
Mapy bardzo podobne do mapek typu aim_ z tym, że te są umiejscowione najczęściej w jakichś budynkach.
he_
Na mapach tego typu jedyną bronią są granaty wybuchowe ( HE ) leżące na ziemi.
surf_
Mapy przeznaczone do surfowania po pochyłych ścianach Typy map ; )
gg_
Mapy przeznaczone do trybu gry GunGame.
deathrun_
Mapa jest jednym wielkim torem przeszkód który trzeba przejść Typy map ; )
hns_
Mapy przeznaczony do gry w Hide 'n seek ( Chowanego ).
zm_
Mapy do trybu wali z zombie. Zależnie od mapy, bronie są pochowane w różnych kampach lub trzeba je sobie kupić.
Mam nadzieję że tym poradnikiem pomogłem niedoinformowanym graczom Typy map ; )
Poradnik nie jest mój