#46971 przez J Dilla
Śr, 18 maja 2011, 23:15
Co do świadomych snów, to często jak śnie i coś wyda mi się niedorzeczne, to się orientuje, że to sen, czasem nie budząc się, czasem się budze i moge kontynuować sen w miejscu w którym skończyłem i go całkowicie kontrolować, polecam;)
#46972 przez J Dilla
Cz, 19 maja 2011, 00:47
Gdzieś został poruszony temat snów, więc zakładam nowy wątek;)
Jak ktoś ma dobrą pamięć, to może się podzielić tutaj swoimi snami.

Opisze jeden ze swoich dzisiejszych snów, jeden z dłuższych.

Sen zaczyna się w pobliżu jakiejś bezludnej wyspy, jestem w morzu/oceanie na około jest pełno części rozbitego samolotu, jakieś bagaże, są też inni pasażerowie, nikogo nie znam(swoją drogą nie pamiętam żebym leciał samolotem), wychodzę na plaże, palmy, błękitna woda(niczym LOST;))inni również wychodzą z wody, wspólnie zaczynamy się zastanawiać co się stało, co dalej robić(jest nas około 8 osób, jakieś 20 metrów dalej jest druga grupka ludzi, ale nie podchodzimy do nich)gadamy, gadamy, ktoś mówi, że trzeba coś zjeść, jakaś starsza kobieta mówi, że była wcześniej na podobnej wyspie i że zna tutejsze przysmaki i że przygotuje nam jedzenie. Następnie widzę na piasku ułożonych w równym rządku kilkanaście wielkich liści robiących za talerze , na każdym z nich jest ... pojemniczek z mrówkami, jakieś 2 wielkie mrówki ze skrzydłami i 4 jakieś rośliny(myślę sobie "no zajebista kolacja") wszyscy siadają w rzędzie przed swoimi "talerzami" a ja jako jedyny na przeciwko nich, ktoś pyta jak to jeść, baba mówi "bierzesz mrówkę, odrywasz skrzydła i jesz";) więc wszyscy się delektują, ja sobie odpuszczam.Patrzę w niebo, jest intensywnie niebieskie, widzę chmurę w kształcie tęczy, trochę się dziwie, patrze w drugą stronę, jest tam chmura w kształcie zamku z piasku odwróconego do góry nogami, zamiast kopuły ma wulkan z którego wydobywa się dym, ktoś również go zauważa i się nim zachwyca. Siedzimy na tej plaży kilka dni(tak mi się przynajmniej wydaje), w końcu ktoś wpadł na pomysł aby pozwiedzać. Jak się okazuje jakieś 100m dalej za drzewami jest opuszczona stacja kolejowa, wagony towarowe porośnięte roślinami, wszystko w środku dżungli, idziemy dalej i ... stacja okazuje się planem filmowym, reżyser, statyści, każdy zabiegany, nikt z nami nie rozmawia. Jest już zmrok, idziemy spać do jakichś baraków, otwieram drzwi do jednego, leżą tam materace, na nich ludzie, pytam ile mają materaców, mówią że 11, a osób 18. Idę do drugiego, również nie ma tam miejsca, do trzeciego ... to samo. Jestem zmęczony, śpiący, wkurzam się i idę na plażę ... c.d.n

-- 19 maja 2011, 2011 00:45 --

po plaży ani śladu, zamiast tego są doki, statki, pełno robotników. Pytam ochroniarza skąd to się tutaj wzięło? Mówi że dostali $3mln, aby to w dzień przebudować. Nagle ktoś do mnie strzela, nie trafia, ochroniarz również wyjmuje broń, uciekam jak najdalej. Wchodzę na jakąś wieżyczkę z bambusa, jest tam typ z nożem, zanim zdążył mnie zaatakować dostał kulke od snajpera. Padam na glebę, zabieram nóż, odczekuje trochę i przechodzę mostkiem do drugiej wieżyczki. Jest tam dwóch kolesi, snajper zabija ich jedną kulą. Idę do 3 wieży, jest tam ... Tede w szerokiej różowej koszulce i różowej czapce, witam się, gadamy, nagle wchodzimy do podziemnego parkingu. Mnóstwo tam samochodów, popycham jakiś, wpada na inne, zdziwiony z jaką łatwością mi to przyszło popycham następny, rozbija się, następny biorę do ręki niczym Hulk i rzucam w inne,alarmy wyją, zaczyna się zabawa. Dostrzegam karetkę(banan na twarzy), wsiadam do niej, włączam sygnał, chce odjechać, nagle właściciel wali w szybe, próbuje otworzyć drzwi wkładając rękę przez tylnią boczną szybe, zamykam, on otwiera, zamykam, on otwiera itd. Przestał, więc chce odjechać, nagle wchodzi mi do środka przez drzwi pasażera :P ... uciekam. Powracam na wyspe, spotykam te osoby z którymi byłem na początku, chcemy opuścić wyspę. Idziemy, idziemy, spotykamy ... Bronka K. :surprised: zaraz potem przychodzi Jarek K. :surprised: pyta Bronka czy ma papierosa, podpalam mu, Jarek spalił papierosa bez strzepywania popiołu i poszedł dalej. Bronek mówi, że doprowadzi nas bezpiecznie do portu, tak aby nas nie pozabijali, więc idziemy. Jest noc skaczemy po jakichś dachach, dochodzimy do portu, nagle otacza nas wojsko, Bronek przechodzi na ich strone i mówi, żeby nas zastrzelili ... strzelają, uciekam dalej po dachach i skacze z jednego z nich do wody. Koniec.

Miłej lektury;)
#46974 przez makelele
Cz, 19 maja 2011, 09:03
a mi jak sen sie nie podoba, albo jest jakis 'zagrazajacy mi' to wybudzam sie w jednej chwili. kontynuowanie snu udalo mi sie kilka razy, ale ogolnie to ciezko. zdradz J Dilla tego tajniki ;)
#46976 przez Qend
Cz, 19 maja 2011, 09:06
Też bym je chętnie poznał ;)
#46981 przez J Dilla
Cz, 19 maja 2011, 10:53
Doszukuj się rzeczy niezrozumiałych, np. gdy spoglądasz na zegarek i nie możesz odczytać z niego godziny, albo patrzysz na zegarek jest 12:00, a po chwili 8:00, bieg albo spadanie jest spowolnione itd. Wtedy wiedz, że coś sie dzieje! :D
#46985 przez makelele
Cz, 19 maja 2011, 12:43
J Dilla napisał(a):Doszukuj się rzeczy niezrozumiałych, np. gdy spoglądasz na zegarek i nie możesz odczytać z niego godziny, albo patrzysz na zegarek jest 12:00, a po chwili 8:00, bieg albo spadanie jest spowolnione itd.

bieganie zawsze jest spowolnione, plywanie tez, ale spadanie? :surprised:
J Dilla napisał(a):Wtedy wiedz, że coś sie dzieje! :D

hehehe
#46986 przez makelele
Cz, 19 maja 2011, 13:01
J Dilla napisał(a):Gdzieś został poruszony temat snów, więc zakładam nowy wątek;)
Jak ktoś ma dobrą pamięć, to może się podzielić tutaj swoimi snami.

Opisze jeden ze swoich dzisiejszych snów, jeden z dłuższych.

Sen zaczyna się w pobliżu jakiejś bezludnej wyspy, jestem w morzu/oceanie na około jest pełno części rozbitego samolotu, jakieś bagaże, są też inni pasażerowie, nikogo nie znam(swoją drogą nie pamiętam żebym leciał samolotem), wychodzę na plaże, palmy, błękitna woda(niczym LOST;))inni również wychodzą z wody, wspólnie zaczynamy się zastanawiać co się stało, co dalej robić(jest nas około 8 osób, jakieś 20 metrów dalej jest druga grupka ludzi, ale nie podchodzimy do nich)gadamy, gadamy, ktoś mówi, że trzeba coś zjeść, jakaś starsza kobieta mówi, że była wcześniej na podobnej wyspie i że zna tutejsze przysmaki i że przygotuje nam jedzenie. Następnie widzę na piasku ułożonych w równym rządku kilkanaście wielkich liści robiących za talerze , na każdym z nich jest ... pojemniczek z mrówkami, jakieś 2 wielkie mrówki ze skrzydłami i 4 jakieś rośliny(myślę sobie "no zajebista kolacja") wszyscy siadają w rzędzie przed swoimi "talerzami" a ja jako jedyny na przeciwko nich, ktoś pyta jak to jeść, baba mówi "bierzesz mrówkę, odrywasz skrzydła i jesz";) więc wszyscy się delektują, ja sobie odpuszczam.Patrzę w niebo, jest intensywnie niebieskie, widzę chmurę w kształcie tęczy, trochę się dziwie, patrze w drugą stronę, jest tam chmura w kształcie zamku z piasku odwróconego do góry nogami, zamiast kopuły ma wulkan z którego wydobywa się dym, ktoś również go zauważa i się nim zachwyca. Siedzimy na tej plaży kilka dni(tak mi się przynajmniej wydaje), w końcu ktoś wpadł na pomysł aby pozwiedzać. Jak się okazuje jakieś 100m dalej za drzewami jest opuszczona stacja kolejowa, wagony towarowe porośnięte roślinami, wszystko w środku dżungli, idziemy dalej i ... stacja okazuje się planem filmowym, reżyser, statyści, każdy zabiegany, nikt z nami nie rozmawia. Jest już zmrok, idziemy spać do jakichś baraków, otwieram drzwi do jednego, leżą tam materace, na nich ludzie, pytam ile mają materaców, mówią że 11, a osób 18. Idę do drugiego, również nie ma tam miejsca, do trzeciego ... to samo. Jestem zmęczony, śpiący, wkurzam się i idę na plażę ... c.d.n

-- 19 maja 2011, 2011 00:45 --

po plaży ani śladu, zamiast tego są doki, statki, pełno robotników. Pytam ochroniarza skąd to się tutaj wzięło? Mówi że dostali $3mln, aby to w dzień przebudować. Nagle ktoś do mnie strzela, nie trafia, ochroniarz również wyjmuje broń, uciekam jak najdalej. Wchodzę na jakąś wieżyczkę z bambusa, jest tam typ z nożem, zanim zdążył mnie zaatakować dostał kulke od snajpera. Padam na glebę, zabieram nóż, odczekuje trochę i przechodzę mostkiem do drugiej wieżyczki. Jest tam dwóch kolesi, snajper zabija ich jedną kulą. Idę do 3 wieży, jest tam ... Tede w szerokiej różowej koszulce i różowej czapce, witam się, gadamy, nagle wchodzimy do podziemnego parkingu. Mnóstwo tam samochodów, popycham jakiś, wpada na inne, zdziwiony z jaką łatwością mi to przyszło popycham następny, rozbija się, następny biorę do ręki niczym Hulk i rzucam w inne,alarmy wyją, zaczyna się zabawa. Dostrzegam karetkę(banan na twarzy), wsiadam do niej, włączam sygnał, chce odjechać, nagle właściciel wali w szybe, próbuje otworzyć drzwi wkładając rękę przez tylnią boczną szybe, zamykam, on otwiera, zamykam, on otwiera itd. Przestał, więc chce odjechać, nagle wchodzi mi do środka przez drzwi pasażera :P ... uciekam. Powracam na wyspe, spotykam te osoby z którymi byłem na początku, chcemy opuścić wyspę. Idziemy, idziemy, spotykamy ... Bronka K. :surprised: zaraz potem przychodzi Jarek K. :surprised: pyta Bronka czy ma papierosa, podpalam mu, Jarek spalił papierosa bez strzepywania popiołu i poszedł dalej. Bronek mówi, że doprowadzi nas bezpiecznie do portu, tak aby nas nie pozabijali, więc idziemy. Jest noc skaczemy po jakichś dachach, dochodzimy do portu, nagle otacza nas wojsko, Bronek przechodzi na ich strone i mówi, żeby nas zastrzelili ... strzelają, uciekam dalej po dachach i skacze z jednego z nich do wody. Koniec.

Miłej lektury;)

tez miewam dziwne sny, ale kurde tak je pamietac...? wow. sny sa czesto rozlatane tzn. ciezko ogarnac czy to jeszcze te samo miejsce, ten sam watek, czesto urywa sie i powstaje drugi na bazie pierwszego. np. jestem w swoim miescie, a za chwile jest inne miasto, ale podswiadomie uwazam je wciaz za moje i takie tam... :P
#46987 przez J Dilla
Cz, 19 maja 2011, 13:11
enron napisał(a):Podziel się tym co jarasz :).

nic:)
makelele napisał(a):tez miewam dziwne sny, ale kurde tak je pamietac...? sny sa czesto rozlatane tzn. ciezko ogarnac czy to jeszcze te samo miejsce, ten sam watek, czesto urywa sie i powstaje drugi na bazie pierwszego. np. jestem w swoim miescie, a za chwile jest inne miasto, ale podswiadomie uwazam je wciaz za moje i takie tam... :P

Ten sen też był umieszczony pomiędzy innymi, średnio ma się 3-4 sny jednej nocy, ten wydał mi się najbardziej ciekawy i go zapamiętałem.

Kiedyś gdy się budziłem pamiętałem ze snu jedno słowo, czasem jakiś mały urywek, obecnie gdy się budzę, potrafię odtworzyć sen z każdym szczegółem. Jednak trzeba ćwiczyć. Gdy się budzisz, to nie wstajesz od razu, trzeba poleżeć i porozkminiać jaka była kolejność zdarzeń. Najlepiej je sobie gdzieś zapisywać, może to być tutaj, przy okazji inni sobie poczytają :)
#46988 przez makelele
Cz, 19 maja 2011, 13:17
bede cwiczyl, bo czesto nie pamietam o czym snilem :) a nieraz wiem, cos swita, jakies urywki, ale nie potrafie go chronologicznie ulozyc.
#46989 przez J Dilla
Cz, 19 maja 2011, 13:20
makelele napisał(a):bieganie zawsze jest spowolnione, plywanie tez, ale spadanie? :surprised:

Dzisiaj miałem sen, że biegnę i uwierz, że spierdalałem tak szybko jak tylko się dało :P
#46995 przez Sru
Cz, 19 maja 2011, 15:22
J Dilla napisał(a): trzeba poleżeć i porozkminiać jaka była kolejność zdarzeń

Gorzej jak za 5 minut masz być w szkole :P

Ale to racja, sen pamięta się przez pierwsze 10 minut po wstaniu, potem to ulatuje
#46996 przez Qend
Cz, 19 maja 2011, 15:46
Kurde zajebisty sen :P Też chce takie :)

A teraz powiem jaki ja zapamiętałem najdłuższy.

Zaczyna się w jakimś pomieszczeniu, wszędzie jest blado (tak jak by tobie powoli znikał flash w cs'e). Obracam się i rozmawiam z jakimś dziadkiem z długą siwą brodą (tak jak Dumbledore), spytałem się gdzie jestem on powiedział że w korytarzu na wyspę. Obróciłem się znowu i się okazało że jestem w długim korytarzu a kilka metrów ode mnie stoją 2 gołe dziewczyny (blondynki(, i zapraszają mnie do przejścia przez korytarz i przez dżwi na wyspę. Poszedłem z nimi, w końcu dotarliśmy na dżwi i przeszliśmy przez nie, kiedy przez nie przeszedłem stałem na bardzo małej (takiej jak pokój) piaszczystej plaży. Na brzegu plaży stoi łódka weszliśmy do niej i zaczęliśmy płynąć, dookoła nas pływały łódkami same nagie dziewczyny !! Nagle dopłynęliśmy do wyspy gdzie chodziły gołe kobiety-wojowniczki, na plecach nosiły karabiny. Zaprosiły mnie do królowej którą była śliczna rudowłosa kobieta. Poprosiła mnie abym popływał z nią po oceanie, popłynęliśmy. Nagle zmieniła się pogoda, rozhulał się wiatr, nasza łódka się wywróciła. Odbiłem się od dna który miał ok 1 m głębokości, kiedy stanąłem miałem na sobie wodery, kurtkę przeciwdeszczową a w ręce trzymałem wędkę. Złapałem ogromnego śledzia. Tata mi pogratulował.
I koniec :P

Miłej lektury :)
#46997 przez J Dilla
Cz, 19 maja 2011, 15:57
Qend napisał(a):kilka metrów ode mnie stoją 2 gołe dziewczyny

Qend napisał(a):dookoła nas pływały łódkami same nagie dziewczyny

Nie dziwie się, że zapadł Ci w pamięci :D
#47014 przez Sru
Cz, 19 maja 2011, 22:33
Może przerobimy wątek na ogólny o snach?;-)

Jak mi się coś ciekawego przyśni to na pewno opisze, wiem że ostatnio miałem fajny świadomy sen ale... nie pamiętam już nic, tylko sam fakt. :P