Muzycznie średnio na jeża. Tylko w niektórych kawałkach bit przykuwa uwagę, ale w sumie z drugiej strony to dobrze

Moim zdaniem jest to płyta, która kładzie wielki nacisk na słowa. Pamiętam, jak Eldo w niektórym z wywiadów w trakcie nagrywania płyty mówił, że to będzie trochę odchodzić od klasycznego rapu. Mówił, że nerwy są straszne, praca bywa uciążliwa, ale powoli napędzają ten pociąg słów. I w sumie dojechali do stacji. Włodek troszkę odszedł od swojego wyklepanego stylu. Tak samo Pelson. Wydaje mi się, że Eldoka użył siły perswazji i nakłonił chłopaków z Molesty, do głębszego wejścia w tekst, metafory, anegdoty itd. itd. I to im wyszło. Na tle tych wszystkich albumów, które pojawiły się niedawno i do jakiegoś czerwca będą wychodzić projekt Parias nie jest dla mnie jakimś objawieniem. Nie bije wszystkich na łeb, ale Ci starzy wyjadacze pokazali, że nadal RAP to jest ich gra

Najlepszy kawałek ? jak na razie Drzazgi. Taki ekstrawertyzm.. sam piszę, i wiem, że nie potrafiłbym się tak otworzyć przed kartką i wylać sprawy rodzinne i miłosne na papier.
5!