grabero po co kopiujesz przeciez kazdy moze sobie wejsc na oneta i poczytac
mialem juz napisane swoje, lecz niestety skasowalem......... wiec jak obiecalem ze napisze to musialem juz wkleic a niestety nie mialem juz checi pisac... pozatym nie liczy sie jak liczt sie ze jest i mysle ze nie powinienes ingerowac w to......
pochwala dla swietej pamieci bo sie chlopak wysilil plusika mu dam zaraz a teraz to mnei rozjebałes z tym ze jets mogles sam napisac ze sie jaga nie popisała i tyle
to ogladnij mecz, gdyż myslę ze pomimo pierwszych 7 minut , w których zabrakło im koncentracji zakrali bardzo dobry mecz, a cala 2 polowe byli na polowie przeciwnika, lecz nie udalo im sie wyrownac spotkania.
Ogladnij wtedy podyskutujemy:)
Ogladnij wtedy podyskutujemy:)
Cóż z tego że siedzieli na połowie przeciwnika jak nic nie potrafili zrobić to tak jakby siedzieć w aucie a nie umieć go prowadzić. Takie są umiejetnosci kopaczy z białego stoku tak samo skonczy ten lech bo nie wierze w to że odrobią tą bramkę ba moga jeszcze stracić nastepna jak sie otworzą
to moze powiesz cos o swojej druzynie kopaczy?;d jak tam okregowka?, Jagiellonia pierwszy raz walczy w pucharach wiec nie oczekuj zbyt wiele, chodz jestem optymista i moga odrobic:)
kopaczy z bialego stoku? widac ze busko tylko ma podstawowke:) pisze się razem, moze wiesz tylko niechcacy ten odstęp? no coz zostawie ci te ale....
kopaczy z bialego stoku? widac ze busko tylko ma podstawowke:) pisze się razem, moze wiesz tylko niechcacy ten odstęp? no coz zostawie ci te ale....
Balu, nie zgodzę się z tobą że Lech nie ma szans. Jeśli widziałeś pierwszy mecz to wiesz, że Sparta gra (albo nie gra) jak polskie zespoły. Nie stwarzali żadnego zagrożenia pod bramką Kotorowskiego. Lechici przeważali, jeśli zagrają ofensywnie to jestem spokojny o wynik. Widziałem mecz Lecha w Superpucharze Polski i ich gra nie wyglądała tragicznie, mieli swoje okazje, a bramkę stracili po błędzie obrony. Oby tylko zagrali 2 napastnikami, w meczu o SP Wichniarek odpoczywał co może świadczyć o tym że jest szykowany do meczu ze Spartą.
Z ligi europejskiej można już skreślić Ruch, sprzedał on swojego najlepszego (a na pewno znaczącego zawodnika) zawodnika przed rundą rewanżową, więc pewnie jadą po "doświadczenie", a nie po wygraną. Jagiellonia ma jeszcze szansę na awans, po zdobytym golu na pewno uwierzyli w swoje umiejętności i "Franek" może coś strzelić (w SP udało mu się chodź był zmiennikiem, z drugiej strony widać że Lato pochodzi z porządnego miasta:)). Wisła raczej awansuje dalej co nie powinno być niespodzianką. Zepną się i powinno być dobrze (podobno optymiści żyją dłużej:)).
Z ligi europejskiej można już skreślić Ruch, sprzedał on swojego najlepszego (a na pewno znaczącego zawodnika) zawodnika przed rundą rewanżową, więc pewnie jadą po "doświadczenie", a nie po wygraną. Jagiellonia ma jeszcze szansę na awans, po zdobytym golu na pewno uwierzyli w swoje umiejętności i "Franek" może coś strzelić (w SP udało mu się chodź był zmiennikiem, z drugiej strony widać że Lato pochodzi z porządnego miasta:)). Wisła raczej awansuje dalej co nie powinno być niespodzianką. Zepną się i powinno być dobrze (podobno optymiści żyją dłużej:)).
Reksiowy Lewak
Miłość! Wolność! Tolerancja!
Nie wierzę w happy end, widzę same negatywy
Ciągle ranię innych, często nieświadomie,
Obdarty z empatii, aspołeczny pojeb,
GrAbErO napisał(a):to moze powiesz cos o swojej druzynie kopaczy?;d jak tam okregowka?, Jagiellonia pierwszy raz walczy w pucharach wiec nie oczekuj zbyt wiele, chodz jestem optymista i moga odrobic:)
gratuluje porównania miasta z 10 tys mieszkancow do białegostoku niby z czego maja zmotać piłkarzy wpisz sobie aks busko w przegladarke a dowiesz sie w której lidze bylismy 2 lata temu i gdyby nie kasa to bysmy byli do teraz albo awans bysmy wywalczyli
.....nawet nie bede wpisywac... zeby nie kasa to bla bla bla... a Zeby Jagiellonia miala kasy 100mln na transfery to tez by bylo....
Podajac przyklad nie pamietam jaka druzyna) ale miasto 5tysieczne wlasnie awansowalo na zaplecze esktraklasy....
Podajac przyklad nie pamietam jaka druzyna) ale miasto 5tysieczne wlasnie awansowalo na zaplecze esktraklasy....
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/1-l ... 88030,2119
Nie miasto 5 tyś. a wieś 700 osób i z kasą też nie trafiłeś bo mają:P.
Już od pewnego czasu zastanawiam się dla kogo grają kluby w piłkę. Zawsze myślałem, że dla kibiców, ale im dłużej na to wszystko patrzę mam wrażenie, że się mylę. Coraz więcej meczy rozgrywanych jest bez udziału publiczności lub bez wpuszczenia gości (rozumiem jeśli jest budowa stadionu ale jakieś wykręty klubów które nie chcą płacić za mecz podwyższonego ryzyka? Nie wydanie zgody przez milicje? Śmieszne to wszystko). Od 1 sierpnia weszła ustawa, że obiekt musi być monitorowany tylko poco w ligach czysto amatorskich? Dzięki wszystkim co głosowali na PO mamy taki burdel dzięki któremu przepadną mi najciekawsze mecze i wyjazdy:( (skoro klubu nie stać na piłkarzy, gra juniorami to skąd ma wziąć na monitoring?). Może zamiast rozgrywać mecze rzucajmy monetą? Emocje te same co przy meczu bez publiczności. W największej lidze (angielskiej) zaczęto doceniać to co w Polsce jest, ale działacze i PO chce zniszczyć mowa o kibicach z prawdziwego zdarzenia, dopingu, oprawach. W w/w lidze do biletu wręcza się szalik z prośbą aby na początku meczu unieść go w górę aby była przynajmniej namiastka atmosfery. A w Polsce można dostać 2 lata za głupią race, Legia dogadała się z kibicami, to teraz konflikt zaczął się na Lechii Gdańsk, klubu który stworzyli kibice to oni wyciągnęli go z dołka. Do czego to wszystko zmierza?
Jebać modern football
Nie miasto 5 tyś. a wieś 700 osób i z kasą też nie trafiłeś bo mają:P.
Już od pewnego czasu zastanawiam się dla kogo grają kluby w piłkę. Zawsze myślałem, że dla kibiców, ale im dłużej na to wszystko patrzę mam wrażenie, że się mylę. Coraz więcej meczy rozgrywanych jest bez udziału publiczności lub bez wpuszczenia gości (rozumiem jeśli jest budowa stadionu ale jakieś wykręty klubów które nie chcą płacić za mecz podwyższonego ryzyka? Nie wydanie zgody przez milicje? Śmieszne to wszystko). Od 1 sierpnia weszła ustawa, że obiekt musi być monitorowany tylko poco w ligach czysto amatorskich? Dzięki wszystkim co głosowali na PO mamy taki burdel dzięki któremu przepadną mi najciekawsze mecze i wyjazdy:( (skoro klubu nie stać na piłkarzy, gra juniorami to skąd ma wziąć na monitoring?). Może zamiast rozgrywać mecze rzucajmy monetą? Emocje te same co przy meczu bez publiczności. W największej lidze (angielskiej) zaczęto doceniać to co w Polsce jest, ale działacze i PO chce zniszczyć mowa o kibicach z prawdziwego zdarzenia, dopingu, oprawach. W w/w lidze do biletu wręcza się szalik z prośbą aby na początku meczu unieść go w górę aby była przynajmniej namiastka atmosfery. A w Polsce można dostać 2 lata za głupią race, Legia dogadała się z kibicami, to teraz konflikt zaczął się na Lechii Gdańsk, klubu który stworzyli kibice to oni wyciągnęli go z dołka. Do czego to wszystko zmierza?
Jebać modern football
Reksiowy Lewak
AKS w ostatnim sezonie spadl z trzeciej ligi, cudem kończąc rozgrywki, teraz nie przystąpią do rozgrywek. Świętokrzyski Związek Piłki Nożnej nie przyznał klubowi licencji.
I nie drapac się koty
I nie drapac się koty
Natura dała nam dwoje oczu,
dwoje uszu, ale tylko jeden język,
po to abyśmy więcej patrzyli i słuchal, niż mówili.
GrAbErO napisał(a):.....nawet nie bede wpisywac... zeby nie kasa to bla bla bla... a Zeby Jagiellonia miala kasy 100mln na transfery to tez by bylo....
no widzisz nie wpiszeszz bo uwazasz sie za niby tego z wielkiego miasta z tą swoja jagielonia mozecie co najwyzej pomagac przy wykopkach a nie zreszta zobaczymy co pokaza w rewanzu
gamers_ napisał(a):AKS w ostatnim sezonie spadl z trzeciej ligi, cudem kończąc rozgrywki, teraz nie przystąpią do rozgrywek. Świętokrzyski Związek Piłki Nożnej nie przyznał klubowi licencji.
I nie drapac się koty
troche nei do konca dobre info bo aks w tym sezonie nie dostał licencji bo przeksztalcono go w mks (to tak na marginesie)
balu napisał(a):
troche nei do konca dobre info bo aks w tym sezonie nie dostał licencji bo przeksztalcono go w mks (to tak na marginesie)
Z tego co wiem za samą zmianę nazwy licencji nie zabierają (w polskiej lidze nie raz grały twory o różnych dziwnych nazwach, a nazwa była zmieniana nawet w trakcie sezonu), więc powodem musiało być coś więcej np. długi klubu, brak infrastruktury stadionowej (choć na to raczej patrzą z przymrużeniem oka) albo zapomnieli dostarczyć odpowiednich dokumentów na czas.
E. Jak tak czytam wasze posty (nie wiem jak angażujecie się w życie klubu) to strasznie razi brak szacunku do klubu, miasta.
Reksiowy Lewak
SwietejPam napisał(a):balu napisał(a):
Z tego co wiem za samą zmianę nazwy licencji nie zabierają (w polskiej lidze nie raz grały twory o różnych dziwnych nazwach, a nazwa była zmieniana nawet w trakcie sezonu), więc powodem musiało być coś więcej np. długi klubu, brak infrastruktury stadionowej (choć na to raczej patrzą z przymrużeniem oka) albo zapomnieli dostarczyć odpowiednich dokumentów na czas.
E. Jak tak czytam wasze posty (nie wiem jak angażujecie się w życie klubu) to strasznie razi brak szacunku do klubu, miasta.
chodzi mi o to ze klub przejelo miasto i od nwoa musieli zdobyc licencje czaisz juz teraz