#18824 przez GrAbErO
Śr, 19 maja 2010, 17:28
pozatym w rozkładzie na 5-lat to tyko 20tys. a dla takich osob jak oni 20tys. rocznie na kampanie to naprawde nie wiele.
#18825 przez balu
Śr, 19 maja 2010, 17:32
noi mądralo z czego bierze to 20 tys jak nie zasiada w rzadzi wiec nie dostaje sporo kasy?
#18828 przez GrAbErO
Śr, 19 maja 2010, 17:39
a ty mi powiesz ze w rządzie majątki sie zarabia??;d daj spokoj PREZYDENT zarabia 10 tys miesiecznie..

Jesli dobrze pamietam jest on publicysta, pozatym teraz nie zasiada, lecz w poprzednich latach owszem.....Jeszcze jedno moze ma jakis interes dochodowy?Nie musi chyba sie chwalic;p;p
#18830 przez zchiz
Śr, 19 maja 2010, 17:43
A to trzeba zasiadać w rządzie czy być posłem żeby być super bogatym? No nie rozśmieszaj mnie... JKM jest felietonistą w wielu pismach. Ba! Ma też wielu, którzy płacą za jego kampanię.
#18833 przez GrAbErO
Śr, 19 maja 2010, 17:44
Pozatym tak jak pisałem wyzej.. W rzadzie nie zarabia sie takich kokosów jak na przykład dyrektorowie Banków czy np. sieci komorkowych:)
#18887 przez balu
Cz, 20 maja 2010, 09:36
hahah no szkoda żeby posłowie nic nei robiac zarabiali wiecej niż własciciele sieci telefonicznych
#18894 przez Fallen
Cz, 20 maja 2010, 11:20
ja na pewno nie zagłosuje na Komorowskiego patałach jeden...
1. co to za demokracja jak rządzi 1 partia
2.to co zrobił to skurwielstwo moim zdaniem jak podczas konferencji powiedział,że PO przeznacza 250tys zl dla powodzian dla mnie to jest przekupowanie wyborców i robienie siana z mózgu...
3.Ja się przyznam głosuje na Kaczyńskiego tak głosuje na niego nie lubiałem ich (Lecha i Jarka) ale wole żeby był prezydentem Jarek niż Bronisław ; ]
#18897 przez zchiz
Cz, 20 maja 2010, 11:29
Fallen.
1. W rządzie jest teraz koalicja PO+PSL więc to nie jest jedna partia.
I w tym miernym ustroju jakim jest właśnie demokracja rządzi większość. Więc nie można oczekiwać, że rządzić będą wszyscy.
2. Przypomnij co się stało z Cimoszewiczem jak była wielka powódź w 1997 r. Bardzo źle się stało, że powódź jest akurat przed wyborami. Z drugiej strony Tusk zapowiedział, że na razie nie będzie wprowadzał stanu klęski czy jak to się zwie a to na pewno powoduje utratę poparcia wśród powodzian.
3. Znasz jego program? Znasz kogokolwiek program? Czy tylko ufasz telewizji, która gra pod siebie?
Teraz ode mnie.
A czy wiesz, że są inni kandydaci? I nie argumentuj, że to będzie głos stracony bo nie będzie. Będzie druga tura.

Ludzie! Nie patrzcie na sondaże. Poczytajcie programy tych kandydatów i sami pomyślcie jakie mają możliwości.

Na dzień dzisiejszy staram się patrzeć na wszystko obiektywnie. Nie jestem za nikim.
Z ciekawych powodów głosowania słyszałem, że są osoby, które głosują na tych, których pierwsze damy będą potrafiły coś sobą reprezentować. Żona Napieralskiego jest najładniejsza ^^
#18901 przez Fallen
Cz, 20 maja 2010, 11:53
zgodzę się z twoim ostatnim zdaniem jest ładna, a nawijanie z tym,że będą inni kandydaci niż PO i PiS w II turze jest bezsensowne,jak się pytałem znajomych na studiach na kogo głosują to praktycznie wszyscy głosują na Komorowskiego lub Kaczyńskiego,a ta mniejszość na Olechowskiego.
PO prezydent + PO premier to nie jest partia rządząca? Jakby naprawdę była taka koalicja to Pawlak by zrezygnował z kandydowania i popierał Komorowskiego - to jest moje zdanie.
Komorowski już się poczuł jak prezydent i ustala uchwały które nie powinien robić bo jest "pełniącym obowiązki" prezydenta a te ustawy co przeszły będą już na zawsze aż do odwołania i to mi się nie podoba m.in. o IPN.
#18909 przez zchiz
Cz, 20 maja 2010, 13:54
Fallen napisał(a):,jak się pytałem znajomych na studiach na kogo głosują to praktycznie wszyscy głosują na Komorowskiego lub Kaczyńskiego,a ta mniejszość na Olechowskiego.

Głosujesz tak jak koledzy? Nie masz własnego zdania?
Fallen napisał(a):PO prezydent + PO premier to nie jest partia rządząca?

Jest bo tak chce WIĘKSZOŚĆ ludu. Na tym polega demokracja. A jak był premier PiS i prezydent PiS to było ok? Dla mnie ok. Bo taka jest wola większości.
Fallen napisał(a):Jakby naprawdę była taka koalicja to Pawlak by zrezygnował z kandydowania i popierał Komorowskiego - to jest moje zdanie.

Pawlak jest z PSL i nie musi przed nikim klękać i ustępować.
Fallen napisał(a):Komorowski już się poczuł jak prezydent i ustala uchwały które nie powinien robić bo jest "pełniącym obowiązki" prezydenta a te ustawy co przeszły będą już na zawsze aż do odwołania i to mi się nie podoba m.in. o IPN.

Ciągłość sprawowania władzy musi być zachowana. Gdyby Kaczyński żył to by też musiał coś w tej sprawie robić. A jak dobrze pamiętam to chciał tę ustawę zawetować.
#18910 przez Fallen
Cz, 20 maja 2010, 13:57
głosuje jak ja chce a nie jak koledzy i gdzie napisalem ze glosuje jak koledzy czlowieku. Ty masz wole glosowac na Mikke twoja sprawa,ja zaglosuje na Jarka.

I do IPN to Komorowski przyjal ta ustawe a Kaczynska chcial ja odrzucic.. jest roznica ? jest

""Jest bo tak chce WIĘKSZOŚĆ ludu. Na tym polega demokracja. A jak był premier PiS i prezydent PiS to było ok? Dla mnie ok. Bo taka jest wola większości.""
narazie wyborow nie bylo wiec lud nie mial nic do powiedzenia w tym ze teraz jest p.o.prezydenta Komorowski. Tylko ze Jaroslaw z funkcji premiera pozniej zrezygnowal.A to co widac ze PO bedzie rzadzic w Polsce przez najlbizsze 5lat jakby wygral wybory pan Bronislaw.
#18911 przez Sru
Cz, 20 maja 2010, 14:04
Ja zagłosuje na zchiza, zrobi tak że od 16 lat będzie można alko kupować w sklepie. Prawda?:)
imo ani komorowski ani kaczyński nie jest odpowiedni na prezydenta. Zaryzykuje nawet i powiem że te wybory to totalna porażka i niema właścicie żadnego dobrego kandydata. Z 2 strony i tak większa władze i więcej do gadania ma premier, a prezydent ma bardziej role reprezentacyjną.
A tutaj wyraźnie jest przewaga komorowskiego, sory ale własnie dzięki lechowi ludzie pamiętają Polskiemu prezydentowi: małpę w czerwonym, spieprzaj dziadu i inne(sporo tego było). Myślicie że jarek tego za sobą nie pociągnie?:)
#18913 przez J Dilla
Cz, 20 maja 2010, 14:28
Myślisz, że Komorowski by uniknął wpadek? U Kwaśniewskiego też było ich sporo m.in: szydzenie z gestów papieskich, choroba filipińska, żałosna postawa we Lwowie ...

Co do Komorowskiego, to wygłasza swoje przemówienia tak jak mamusia dla swojego dziecka bajki na dobranoc, jakoś to do mnie nie przemawia. Jarek ma twardą osobowość i dostanie mój głos, tyle.