#45537 przez Sru
Wt, 3 maja 2011, 20:29
Hej. Mój wysłużony kamel gramofonowy stracił jeden kanał w związku z czym muszę kupić nowy i wlutować... Teraz pojawia się problem. Jak nazywa się taki kabel? Gdzie taki kupić? Za chust nie mogę znaleźć nazwy takiego złącza(okrągłe z pinami, nie chinch).
#45541 przez Matej
Wt, 3 maja 2011, 20:55
Jestem "elektrykiem" ale powiem szczerze ze nie wiem o jaki ci chodzi chodz znam chyba wszystkie kable.. powiedz konkretniej do czego... opisz konkretniej jakos
#45542 przez Sru
Wt, 3 maja 2011, 21:05
Prawdopodobnie jest to kabel dwużyłowy. Potrzebuje takowy z jednej strony z takim złączem jak na zdjęciu, z drugiej natomiast "goły", który przylutuję na płytce gramofonu. Jest to złącze raczej starego typu i już nie używane stąd nieco trudu w poszukiwaniu takowego.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
#45545 przez Matej
Wt, 3 maja 2011, 21:15
z tego co wida przewod to zwykly TLgYp... tyle ze ma zarobione koncowki ktore juz pewnie ciezko dostac... zarobione przewody dostaniesz na allegro. Zaraz podam ci nazwe gotowego :)
#45549 przez Sru
Wt, 3 maja 2011, 21:27
Dzięki, to przy okazji zapytam, jaki przewód byś polecał? Wiadomo, nie chcę wydać czterech stów na pół metra drutu, ale też nie chce żeby zniekształcał dzwięk(dopiero co odremontowałem segment unitry i zaczynam sie bawic).
#45551 przez Matej
Wt, 3 maja 2011, 21:30
A powiedz mi jaki pobor mocy ma to wszystko ogolem i co pod tym przewodem bedzie.. Jaka moc bedzie chodzila na tym kabelku
#45553 przez Matej
Wt, 3 maja 2011, 21:40
duzo zabawy na liczenie.. zapewne cos ok. 70V...

Jesli chce ci sie bawic to idz do sklepu elektrycznego i kup przewod TLGyP 2x1,5 ( w zupelnosci wystarczy)... to jest koszt okolo 3zl netto za metr :)

Aczkolwiek ja polecam ci kupic gotowy przewodzik z konczowka DIN 5 i nie bedziesz musial sie bawic. Na allegro na pewno znajdziesz
#45555 przez Matej
Wt, 3 maja 2011, 21:55
Powodzenia :)

Piona