Chciałbym uzyskać trochę informacji od organizatorów:
1) PIETR@S napisał(a):Gramy do 12 rund. Po 6 rundach zmiana.
Możesz mi wytłumaczyć jak to działa i co to za system? Skoro po 6ciu rundach zmiana, to gra się np. najpierw ct, potem terro, potem znowu ct? Jeśli tak to potem pistoletówka znowu po 6ciu rundach? Bo jedyną opcją żeby wygrać do 12 rund jest wygrana 12-0 (6 rund po stronie ct i terro). Nie lepiej wprowadzić standardowy mr12 (czyli gra się 12 rund jedną połówkę) a potem jak ktoś osiągnie 13ście to koniec? Ewentualnie już do końca czyli 24 rundy. Mr6 to trochę rządzi przypadek (np. dwie przegrane fartownie pistoletówki, co daje zazwyczaj 2x eco a połówka 6rund)
2) Proszę o wypisanie map, na jakich będzie toczyła się rozgrywka. I propozycja żeby losowanie toczyło się metodą eliminacji.
3) Jak chcecie walczyć z fejkami? Skoro turniej też NoSteam także to chyba jakoś po ip? A do tego potrzebny jest plugin, czyli na serverze metamod będzie włączony?
4) Dema rozumiem obowiązkowe? Sceenami statusu i połówek zajmie się zapewne sędzia. I czy da załatwić server na 8 slotów (wtedy HLTV)? Co to w ogóle za server? Chodzi mi o hosting.
5) Czy mecze będą rozgrywane tylko w weekendy czy też w dni powszednie? Proszę o jakiś przedział czasowy w jakich godzinach spodziewać się terminarza.
6) O wybieraniu połówki na mapie rozumiem, że decyduje nożówka?
7) Pauza dozwolona podczas freezetime'a i na końcu rundy jakby kogoś wywaliło/zawiesił się komp?
8) mp_fadetoblack 0 czy 1? Przydałby się jakiś config servera wklejony do odpowiedniego tematu.
9) Przydałaby się też jakaś wzmianka o ustawieniach graczy, żeby nie zapierdalali po mapie jak w matrixie (czyli np. poprawny interp, rate, 32bity) oraz wzmianka o zakazie bugowania.
Aby uniknąć niedomówień i kłótni proszę o odniesienie się do tekstu powyżej. Pytań z czasem pewnie będzie przebywać o ile coś mi wpadnie do głowy.
Pozdro.